Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Coagulatie: een doelgerichte behandelmethode voor een egale huid

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een specifieke behandelmethode die gericht is op het verwijderen van kleine huidonregelmatigheden. Het hoofddoel van coagulatie is om deze plekjes efficiënt te verhitten en te verwijderen, wat resulteert in een egale en rustig uitziende huid.

Welke soorten huidproblemen kunnen met het Telegone apparaat worden behandeld?

Met behulp van het Telegone apparaat kunnen verschillende soorten huidproblemen worden aangepakt.

Hoe verloopt het coagulatieproces met het Telegone apparaat?

Bij coagulatie plaatst de specialist een haarfijn, steriel naaldje op de huidonregelmatigheid. Het naaldje zorgt door middel van thermolyse voor warmte, waardoor eiwitten in de aangedane weefsels stollen. Hierdoor kunnen vasculaire- en bindweefsel aandoeningen effectief worden verwijderd. Het resultaat is dat de te behandelen huidonregelmatigheden vrijwel pijnloos en snel verdwijnen, zonder dat er littekens achterblijven. In sommige gevallen kan een klein korstje na de behandeling verschijnen, maar dat verdwijnt meestal na enkele dagen zonder schade aan de huid.

Is coagulatie een veilige methode?

Ja, coagulatie is een zeer veilige behandelmethode, vooral geschikt voor kleine oppervlakken. Dankzij deze methode zijn chirurgische ingrepen niet meer noodzakelijk, waardoor het risico op littekenvorming wordt voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn er meestal nodig en zijn er situaties waarin coagulatie niet wordt aanbevolen?

Over het algemeen zijn één tot twee coagulatiebehandelingen voldoende om de huidonregelmatigheden te verwijderen. Het exacte aantal behandelingen kan variëren, afhankelijk van het type huidonregelmatigheid. Er zijn echter situaties waarin coagulatie niet wordt aanbevolen. Contra-indicaties zijn onder meer koorts, naevus pigmentosus (moedervlek), tierfellnaevus (reuzenmoedervlek met haar), kanker en tumoren. Als u twijfelt over de geschiktheid van coagulatie voor uw situatie, is het raadzaam om advies in te winnen uw huidspecialist.

Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist voor coagulatie?

In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig voor coagulatie. Een directe verwijzing van een huisarts of medisch specialist is meestal niet vereist, tenzij uw zorgverzekeraar daar specifiek om vraagt. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een zorgprofessional die gespecialiseerd is in coagulatiebehandelingen om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken

telegone Coagulatie

Vergoeding zorgverzekeraar
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Check je zorgverzekering bij Zorgwijzer.