Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

U bent van plan om steelwratjes (fibromen) te laten verwijderen.

We vinden het van belang om u van tevoren te informeren over de behandeling van steelwratjes.

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige bindweefselgezwellen en komen bij 25% van de bevolking voor.
Ze worden vaak als cosmetisch storend ervaren en kunnen soms ook jeuken.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Steelwratjes ontstaan vaak naarmate mensen ouder worden. Vaak neemt het aantal steelwratjes toe bij vrouwen in de menopauze. Bij mensen met overgewicht ontstaan er vaak veel steelwratjes op één plek.
Ook door schuring en wrijving van kleding, zoals de bh-rand, lokken het ontstaan van steelwratjes uit.
Een andere rol bij het ontstaan van steelwratjes is een verminderde glucosetolerantie, de mate waarin het lichaam suiker verwerkt.

Steelwratjes behandelen

Door middel van het Telegone apparaat kunnen steelwratjes effectief verwijderd worden.
We gebruiken bij deze behandeling een haarfijn naaldje die onder invloed van stroom hitte genereert en het steelwratje weg schraapt. Dit noemen we ook wel coagulatie.

De methode is zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken.
Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methoden niet meer nodig, zodat de vorming van littekens worden voorkomen.

Waar dient u vooraf rekening mee te houden?

Gebruik geen bloedverdunnende middelen, zoals aspirine, alcohol en drugs dit kan ervoor zorgen dat u huid sneller bloedt tijdens de behandeling.
Daarom raden wij aan minstens 24 uur, maar liefst 48 uur voor de behandeling deze middelen dan ook te vermijden. Paracetamol mag wel. Als u andere bloedverdunnende medicijnen gebruikt kunt u dit beter vooraf overleggen met de behandelend arts of specialist.

Toestemming

Voordat u steelwratjes laat verwijderen dient u een toestemming te geven aan de behandelaar voor het te behandelen gebied. Hiervoor is een toestemmingsformulier waarin o.a. een aantal vragen staan over uw gezondheid en de daarbij de mogelijke risico’s, voorzorg en de nazorg van het te behandelgebied voor een zo goed mogelijk herstel.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

Na de behandeling moet u rekenen op een kort herstelproces. Het kan gebeuren dat er wat korstjes ontstaan, deze zullen na enkele dagen loslaten. Het is voor het herstel belangrijk dat je niet aan de korstjes zit.

Instructie

U krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe u de behandelde plek moet verzorgen, bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) moet contact opnemen met uw huisarts. Gedurende 48 uur raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen tot 37°celsius mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik tijdens en na de genezingstijd op uw huid altijd een crème met een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Uw gezondheid

Als u lijdt aan één van de volgende gezondheidsklachten raden wij u af om steelwratjes te laten verwijderen : diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, immuunstoornis, hart- en vaatafwijkingen en bij het gebruik van antistollingsmiddelen. 

Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d). Tijdens het verwijderen van steelwratjes mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Behandeling steelwratjes (fibromen) laten verwijderen.

Het behandelde gebied wordt met een huidvriendelijke alcohol gedesinfecteerd. Vervolgens worden de steelwratjes doormiddel van coagulatie met het Telegone apparaat snel en effectief verwijderd. Direct na het verwijderen brengen we de aloë vera gel aan. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en de hardnekkigheid van de steelwratjes af.
Reserveren € 28

Steelwratjes