Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Puistjes oftewel Acne

Puistjes oftewel Acne zijn helaas niet voorbehouden aan de puberteit. Bijna iedereen krijgt er op enig moment in zijn leven last van. Bij het ontstaan van acne spelen diverse factoren een rol. Acne ontstaat door een ontsteking van dat deel van de huid waarin zich de talgklier bevindt. Dit kan zich uiten in een vet, glimmend gezicht, in puistjes of zelfs een ernstige huidaandoening. Acne kan psychische problemen veroorzaken en de kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden.

Weer met plezier de straat op!

Wij kunnen als geregistreerd schoonheidsspecialist de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen. De behandeling bestaat uit een analyse van uw huid, vervolgens wordt uw huid gereinigd, ontstekingen worden verwijderd en u krijgt verzorgingsadvies voor thuis. Met onze effectieve behandelingen en uw bijdrage, zoals het in praktijk brengen van onze verzorgingsadviezen en gezonde voeding, duurt het gemiddeld een tot drie maanden voordat een bevredigend resultaat is bereikt en u weer met plezier de straat op gaat!

HUIDSPECIALISTISCHE BEHANDELINGEN

ACNE BEHANDELING (+/- 45 min)

De behandeling bestaat uit een reiniging, een peeling of lysing, onzuiverheden verwijderen, het aanbrengen van een serum, regulerend gezichtsmasker en een talgregulerende dag- en nachtverzorging.
Reserveren € 60,00

Voeding en Acne

Snelle suikers zorgen voor een stijging van hormonen zoals insuline en bepaalde groeifactoren. Deze stoffen voeren niet alleen de talgproductie op. Ze zorgen ook voor een ophoping van dode huidcellen.
Snelle suikers zijn vooral te vinden in de vorm van Aardappels, witbrood, frisdrank, snoepgoed en gebak.

Een levensstijl met langzame suikers kunnen de ernst van acne verminderen. Volkoren producten, fruit, groente en vis zijn voorbeelden van voeding met langzame suikers.

Acne en zuivel
Verschillende onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen zuivel en acneklachten. Zuivelproducten hebben invloed op de talgproductie via hormonen (oestrogeen, progesteron en androgenen). Wat de werking van Acne weer stimuleerd.
Halfvolle, maar vooral magere melkproducten laten een sterkere relatie zien met de ontwikkeling van puistjes. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de concentratie melkeiwitten als het ware toeneemt wanneer melk van vetten wordt ontdaan. Verder is het zo dat volle melk meer oestrogeen bevat dat de vorming van puistjes onderdrukt. Halfvolle en magere melk daarentegen bevatten een hogere concentratie wei- eiwit dat juist stimulerend werkt bij acne.
Yoghurt en kaas schijnen het minste invloed hierop te hebben. Mogelijk heeft dit te maken met het fermentatieproces dat deze producten ondergaan. Dit zou eventuele hormonale effecten verminderen.

Andere melkproducten?
Geitenmelk heeft een minder sterk effect op de insulinespiegels. Het verhaal bij sojamelk ligt wat complexer.
Bij mannen wordt er niet echt een hormoonstimulerend effect gevonden, maar bij vrouwen leidt regelmatige consumptie wel tot verstoringen
in de hormoonbalans waardoor uiteindelijk acne kan optreden. Kies daarom eerder voor Amandelmelk.

Chocolade; wel of geen puistjes?
Als je bedenkt dat de meeste chocolade melk en suikers bevat, dan zou je makkelijk tot de conclusie kunnen komen dat dit product niet veel goeds doet voor je huid. Neem bij voorkeur dus pure chocolade. Onderzoeken zijn hierin echter niet eenduidig. Er zijn aanwijzingen dat ook pure chocolade onzuiverheden kunnen verergeren. Voorlopig is het dus een kwestie van uitproberen.

Leefstijl en puistjes

Niet alleen voeding, ook je leefstijl kan letterlijk sporen achterlaten op je huid. Zo zijn stress en drukte bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de huid met puistjes.
Uit onderzoek blijkt dat chronische stress de huid vatbaarder maakt voor bacteriën, waardoor bijvoorbeeld acne kan verergeren.
Cortisol verstoort niet alleen de barrièrefunctie, het vermindert ook het aantal stofjes in de huid dat ons beschermt tegen ‘aanvallen’ van buitenaf.
Tegelijkertijd raakt de talgproductie verstoord. Het gevolg: de huid wordt gevoeliger en onrustiger.

Voldoende slaap, rust en ontspanning zijn daarom aan te raden. Dat voorkomt niet alleen puistjes, het houdt ook rimpels op afstand.
En ten slotte is het aan te raden te stoppen met roken, als je dat nog deed. Hoe meer sigaretten per dag worden gerookt, hoe meer klachten, zo is aangetoond. Heb je last van puistjes en rook je? Grote kans dat stoppen je huid rustiger zal maken.

ADVIES VOOR THUIS?

  • Ga niet overmatig boenen, scrubben, stomen of uitknijpen.
  • Reinig je huid twee keer per dag met een van onze milk en lotion. Zo krijgen vuil en bacteriën geen kans om problemen te veroorzaken.
  • Laat je huid met rust. De puistjes verergeren door veel zeep en peuteren.
  • Regelmatig je kussensloop vervangen. Let op gebruik van wasverzachter dit kan stimulantie opwekken.
  • Onderzoek je eetgewoontes.
HULP NODIG?

NEEM CONTACT OP

023-5258788 – Haarlem
0251 30 60 00 – Beverwijk

PRODUCTEN BESTELLEN

CHOLLEY BIOCLEAN® biedt de beste acne-producten en anti-acne huidverzorgingsoplossingen.

BIOCLEAN®- producten leveren uitstekende resultaten, zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Ze regelen de productie en afscheiding van talg om de vorming van puistjes en mee-eters te voorkomen.

https://www.cholley.nl/product-categorie/huidproblemen/vette-en-onzuivere-huid/

AINHOA PURITY SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR DE VETTE/ACNE HUID

DE PURITY LIJN VAN AINHOA CORRIGEERT, NORMALISEERT EN ELIMINEERT OVERTOLLIG TALG

  • Maakt de huid schoon en reguleert de talgproductie naar behoefte van de huid
  • Houdt de huid in balans
  • Het werkt tegen de verschijning van onzuiverheden
  • Minimaliseert onzuiverheden in gezicht, hals en decollete
  • Maakt de huid gladder

https://www.ainhoa-cosmetics.nl/product-categorie/purity-ainhoa/