Spinnaevi – Spinnenkop

Wat is een spinnenkop?

Een spinnenkop, ook wel bekend als spinnaevi of spider naevus, is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Het bestaat uit een rood bultje, dat meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit bultje waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit, die lijken op de pootjes van een spin. Deze spinnetjes komen vaak voor in het gelaat.

spider naevus spinnekopje

Hoe ontstaat een spinnaevi – spinnenkop?

Een spinnenkop ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid. Deze kleine bloedvatafwijking kan aangeboren zijn, maar kan ook later ontstaan door beschadiging aan het bindweefsel. Een spinnetje kan verder ontstaan bij veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en zon. Soms kunnen spinnenkopjes ontstaan door een interne onderliggende ziekte zoals levercirrose of schildklierafwijking (hyperthyreoïdie).

Wie kunnen last krijgen van spinnenkopjes?

Hoewel spinnenkopjes op elke leeftijd kunnen voorkomen, worden ze toch vooral bij (jonge) kinderen, jongvolwassenen en zwangere vrouwen gezien. Ongeveer 40% van alle zwangere vrouwen krijgt een of meerdere spinnetjes in de huid, waarvan het grootste deel weer spontaan verdwijnt na de bevalling. Bij andere volwassenen is het een minder algemeen fenomeen.

Hoe worden spinnenkopjes behandeld?

Door middel van het Telegone apparaat kunnen spinnenkopjes effectief behandeld worden. Hierbij gebruiken we een haarfijn naaldje dat onder invloed van stroom de spinnenkopjes in enkele seconden dicht stolt of brandt. Het gevolg is dat de spinnenkopjes nagenoeg pijnloos en zeer snel (zonder littekens) definitief verdwijnen. In sommige gevallen kan na de behandeling een klein korstje zichtbaar zijn, dat na een paar dagen vanzelf verdwijnt en geen beschadigingen achterlaat.

Is de behandeling van spinnenkopjes veilig?

Ja, de behandeling met het Telegone apparaat is zeer veilig en geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methode niet meer nodig, waardoor de vorming van littekens wordt voorkomen.

Zijn er bijwerkingen bij de behandeling van spinnenkopjes?

De behandeling is over het algemeen veilig en heeft weinig bijwerkingen. In sommige gevallen kan er na de behandeling een lichte roodheid of zwelling optreden, maar dit verdwijnt doorgaans snel.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor spinnenkopjes?

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, afhankelijk van het aantal en de grootte van de spinnenkopjes. Meestal zijn meerdere sessies nodig voor een volledig bevredigend resultaat.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling wordt doorgaans als zeer draaglijk ervaren. De meeste mensen voelen slechts een lichte prik of tinteling tijdens de procedure.

Kan ik direct na de behandeling mijn normale activiteiten hervatten?

Ja, je kunt vrijwel direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten. Er is geen speciale nazorg nodig.

Zijn er beperkingen na de behandeling?

Het is aan te raden om direct na de behandeling overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van hete baden of sauna’s te vermijden.

Heb je nog meer vragen over spinnenkopjes of wil je meer informatie over de behandeling met het Telegone apparaat? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Wij helpen je graag om van die hinderlijke spinnenkopjes af te komen en een gladde, egale huid te bereiken.

Reserveren