WAT IS MIJN HUIDTYPE?

Ontdek jouw huidtype! Hier is een overzicht van verschillende huidtypen en hun kenmerken. Heb je een normale, gemengde, droge, vochtarme, verslapte, vette, onzuivere, gevoelige, couperose, futloze, oneffen en pigmentgevoelige huidtype.

Normale huid

De huid glad en zacht met fijne poriën? Dit huidtype kenmerkt dat alle fysiologische functies (productie van talg, capillaire circulatie, etc.)in evenwicht zijn.

Gemengde huid of ● gecombineerde huidtype

Als je zowel vette als droge delen op je gezicht hebt, heb je een gecombineerde of gemengde huid. Vaak vormt het vette gedeelte een T-zone . Deze T wordt gevormd door het voorhoofd, de neus en de kin.

Droge huid   

Een droge huid heeft een tekort aan vocht of talg. Vaak geldt dit voor beide. Doordat de huid erg droog is, zijn soms schilfertjes op de huid te zien. Dit huidtype kleurt gemakkelijk en is redelijk gevoelig.

Vochtarme huid – Gedehydrateerde huidtype

Is de huid trekkerig met fijne poriën? De vochtarme huid kenmerkt zich door een trekkerig gevoel en/of schilfertjes, wat ontstaat door tekort aan vocht tussen de bovenste dode huidcellen.

Verslapte huid

De huid ontbreekt aan elasticiteit en lijkt slap, verslapte weefsel kan leiden tot een “dubbele kin”. In de hals kunnen zijn brede rimpels aanwezig zijn. De opperhuid blijkt dof en uitgerekt

Vette huid

Een vette huid ontstaat doordat de talgklieren te veel vet afscheiden.  Zijn er delen van je huid die glimmen? Heb je dat overal, of alleen op je neus, wangen, voorhoofd en kin?

 Onzuivere huid – Huid met Comedonen- Acne huid

Gemeenschappelijke kenmerken van de onzuivere huid is de aanwezigheid van comedonen en puistjes die verspreid over het gelaat kunnen voorkomen.  Een droge en ruwe opperhuid met een grijs en doffe uitstraling.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert vaak met irritatie en jeuk . Soms heb je zichtbare haarvaatjes en zijn sommige delen van je huid overgevoelig.  Het is raadzaam te kiezen voor hypoallergenen producten.

Couperose huid

De huid ziet er dun, kwetsbaar en overbelast uit. De haarvaatjes zijn direct zichtbaar en blootstelling aan warmte of koud versterkt de roodheid. Ook kan Acne Rosacea aanwezig zijn op de gebieden die het meest getroffen zijn door couperose. Reserveer een Couperose behandeling

Futloze huid of Verstikte huid

Een vermoeid, grijs uiterlijk dat verwijst naar onvoldoende zuurstof en voeding. Dit huidtype ziet er mat en ondoorzichtig uit en heeft een ruw en slecht gehydrateerde huid.

Oneffen huid – Verdikte huid of onzuivere huid – Huid met Pigmentstoornis

De opperhuid vertoont pigmentstoornissen met een onregelmatige kleur, het voorhoofd, de wangen en kin zien er onregelmatig uit,  ouderdomsvlekken kunnen aanwezig zijn, donkere acne littekens kunnen aanwezig zijn en de huid ziet er ruw en slecht gehydrateerd uit.

Pigmentgevoelige huid

Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld hormonaal, zonbeschadiging of door medicijnen. Enerzijds bestaat de pigmentbehandeling uit het verminderen van bestaande pigmentaties, terwijl anderzijds ook het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken belangrijk is. Specifieke producten kunnen hierbij helpen. CHOLLEY