Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Van melasma en ouderdomsvlekken tot huidverkleuringen na wondjes: er is heel veel vraag naar de juiste verzorging van pigmentvlekken.

Wat is pigment?

Onder invloed van uv-stralen wordt pigment in de huid aangemaakt.
Maar bij een verstoring van dit proces hoopt melanine zich op en kunnen vlekken ontstaan. De vlekken kunnen donkerder zijn dan de eigen huidskleur, maar soms ook lichter. Hoewel de zon een belangrijke oorzaak vormt bij het ontstaan van pigmentvlekken, spelen daarnaast ook aanleg, hormonale veranderingen, medicijnen en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica een rol.

Zonbescherming

Het eerste en allerbelangrijkste bij alle soorten pigmentvlekken is om je huid (vanaf nu) dagelijks te beschermen tegen de zon.
Zonnestraling speelt namelijk een heel grote rol bij het ontstaan en verergeren van de bruine verkleuringen.
Dat geldt voor alle vormen van overpigmentatie, zeker voor de meest voorkomende vorm: de zogenaamde ouderdomsvlekken.

Soorten pigmentatie

 • Ouderdomsvlekken – oorzaak zonschade.
 • Melasma (zwangerschapsmasker) – oorzaak hormonaal.
 • Post-inflammatoïre hyperpigmentatie (irritatiepigment) – na ontsteking.
 • Pigmentatie contact dermatitis (Riehl’s melanosis) – oorzaak irriterende stoffen in cosmetica.
 • Poikiloderma van Civatte – Zonschade vooral in combinatie met parfum.

Voeding en Pigmentatie

 • Vitamine A,C en E, zorg dat ze in je crèmes zitten, maar ook zeker in je voeding.
 • Vitamine A zorgt namelijk voor een verbetering van de huid door de celvernieuwing te stimuleren.
 • Vitamine C is verantwoordelijk voor het reduceren van de actie van het enzym tyrosinase. Een tekort aan vitamine C kan de oorzaak zijn van overproductie aan pigment, omdat het enzym dan niet gereguleerd wordt.
 • Vitamine E bewijst zich vooral op het gebied van bescherming tegen uv-schade. Onderzoek laat zien dat de mate van roodheid, zwelling en celschade in de huid afneemt wanneer vitamine E vóór blootstelling aan de zon op de huid wordt aangebracht.
 • In combinatie met andere antioxidanten als vitamine C, kan vitamine E ook pigmentvlekken verminderen.

Maar vergeet ook zeker niet voldoende magnesium en calcium binnen te krijgen. Deze mineralen voorkomen een verstoorde pigmentaanmaak, pigmentvlekken dus.

HUIDSPECIALISTISCHE BEHANDELINGEN

IMPROVE & REPAIR TREATMENT (+/- 45min)

Ontdek de CHOLLEY Phyto Mask gezichtsbehandeling, een natuurlijke mix van geselecteerde planten met anti-aging en huidverlichtende eigenschappen. Dit masker stimuleert de bloedcirculatie, verwijdert dode cellen en bevordert celregeneratie, voor een stralende en jeugdig uitziende huid.

Reserveren

REGENERATE & REPAIR TREATMENT – OXYGENEO BEHANDELING (+/- 45min)

De behandeling bestaat uit een reiniging , dieptereiniging: oxygeneo brightness, ophelderend gezichtsmasker en een bijpassend dag- en nachtverzorging met SPF.

Reserveren

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN MET SR LICHTFLITSEN

Hoe kunnen we pigmentvlekken verwijderen?

Pigmentvlekken verwijderen met onze nieuwste SR techniek gaat als volgt in zijn werk. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen. De felle lichtflitsen worden door de pigmentvlek opgenomen. Door deze opgenomen energie gaan de cellen in het pigment kapot. Daardoor verdwijnt het pigment. De afvalstoffen worden door het lichaam zelf opgeruimd.

Welke pigmentvlekken zijn te verwijderen met SR?

Ouderdoms-of pigmentvlekken van bijvoorbeeld decolleté, handen armen en pigmentvlekken in het gezicht verwijderen.
Welke pigmentvlekken zijn niet te verwijderen?
Niet alle soorten pigmentvlekken zijn te behandelen met behulp van onze techniek SHR kunnen alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen.

Pigmentvlekken die ontstaan zijn door hormonen, zoals door de pil of zwangerschap (melasma).Pigmentvlekken die duidelijk op de huid liggen

Wij kunnen u geen SR behandeling aanbieden als u:

 • zwanger bent;
 • borstvoeding geeft;
 • het medicijn Roaccutane gebruikt (bij acne en rosacea);
 • tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Over het algemeen zijn twee tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn één of twee behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen moeten steeds vier of vijf weken zitten.

Voor de pigmentbehandeling

Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Als je toch in de zon komt, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

De dag van de behandeling

Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Draag het geen het liefst geen zwarte kleding. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

De behandeling

Tijdens de behandeling dragen jij en de huidspecialist een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het SR-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste mensen verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

Je kunt na de behandeling over het algemeen direct je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is je huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. Je kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.

Het pigment kleurt donker en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er plaatselijk een korstje ontstaan. Krab niet aan de korstjes, maar laat ze rustig genezen. De eerste dagen na de behandeling moet je de huid voorzichtig verzorgen: droog deppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.

Risico’s

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel je uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden met je besproken tijdens het intakegesprek, en je ontvangt een vragenlijst om de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten.

SSR BEHANDELINGEN – IN COMBINATIE MET EEN CARE/IMPROVE/REGENERATE/CURE TREATMENT

SSR BOVENLIP – 15 minuten – € 25,- Reserveren

SSR VOORHOOFD – 15 minuten – € 25,- Reserveren

SSR WANGEN – 15 minuten – € 25,- Reserveren

SSR HELE GEZICHT – 30 minuten – € 50,- Reserveren

Maximaal resultaat bij thuisverzorging

Het is belangrijk om tijdens en na de kuur de thuisverzorgingsproducten te blijven gebruiken, zodat de aanmaak van nieuw pigment voorkomen wordt. De producten bevatten namelijk veel actieve stoffen, zoals anti-oxidanten, pigmentremmende stoffen en vriendelijke zuren, welke de huid ook verzachten. Natuurlijk mag je de SPF niet vergeten. Deze is extra belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Zo verkrijg je maximale resultaten!

PRODUCTEN BESTELLEN

 • AINHOA whitess facial tonic
 • AINHOA whitess depigmentant cream SPF 15
 • AINHOA skin primer SPF 50

https://www.cholley-skincare.nl/product-categorie/huidproblemen/pigment-vlekken/