Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

“Ontdek waar je op moet letten bij SHR-laserontharing voor effectieve en langdurige verwijdering van ongewenste haargroei. Belangrijke overwegingen, huidtypes, haarkleuren, behandelingen, bijwerkingen en het aantal benodigde sessies. Neem voor een weloverwogen beslissing en realistische verwachtingen de essentiële informatie over SHR-laserontharing door.”

Introductie

Behandelingen met SHR-laser worden beschouwd als een ideale oplossing om ongewenste haargroei te verwijderen. Deze geavanceerde technologie biedt veelbelovende resultaten en wordt steeds populairder bij mensen die op zoek zijn naar langdurige ontharing. Voordat je echter besluit om een SHR-laserbehandeling te ondergaan, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je moet kennen.

Huidtype en haarkleur

Een van de belangrijkste factoren bij SHR-laserbehandelingen is het huidtype en de haarkleur van de persoon. SHR-laser werkt het beste op donker haar en een lichte huid. Dit komt doordat het lasersysteem het pigment in het haar target. Mensen met blond, rood of grijs haar hebben mogelijk minder effectieve resultaten. Het is essentieel om een grondige evaluatie van je huidtype en haarkleur te laten uitvoeren voordat je een SHR-laserbehandeling overweegt.

Behandelingsgebieden

Verschillende delen van het lichaam hebben verschillende gevoeligheden en vereisen mogelijk aangepaste behandelingen. Sommige delen van het lichaam, zoals het gezicht, de bikinilijn of de oksels, zijn gevoeliger dan andere. Het is belangrijk om te weten welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld met SHR-laser en welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om mogelijke ongemakken te minimaliseren.

Aantal benodigde sessies

Hoewel SHR-laserbehandelingen effectief zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat meerdere sessies nodig kunnen zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Omdat haarzakjes verschillende groeifasen hebben, kan een enkele behandeling niet alle haren targeten. Meestal zijn 6 tot 8 sessies met tussenpozen van enkele weken nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een behandelplan op maat te bespreken met een professional.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel SHR-laserbehandelingen over het algemeen veilig zijn, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen om rekening mee te houden. Dit kan variëren van lichte roodheid en zwelling tot tijdelijke veranderingen in de huidskleur. Zorg ervoor dat je volledig op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen voordat je de behandeling ondergaat.

Conclusie

Behandelingen met SHR-laser kunnen een ideale oplossing zijn voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Het is echter van vitaal belang om de hierboven genoemde overwegingen in gedachten te houden voordat je een beslissing neemt. Door je huidtype en haarkleur te evalueren, de geschikte behandelingsgebieden te identificeren, het aantal benodigde sessies te begrijpen en de mogelijke bijwerkingen te kennen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en realistische verwachtingen hebben van de behandeling.

VOOR HET STARTEN VAN EEN SHR-LASERBEHANDELING

Voordat je begint met een SHR-laserbehandeling, is het essentieel om je bewust te zijn van bepaalde factoren en overwegingen. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je jezelf goed voorbereiden en de behandeling op een effectieve en veilige manier ondergaan. U dient voorafgaand de behandeling een Plan van Aanpak tekenen. Reserveer een SHR consult voor het gezicht of lichaam u ontvangt dan per mail een vragenlijst en een plan van aanpak. Bij een nieuw te behandelen gebied dient nogmaals een consult te reserveren!

Voorzorg

De laserbehandeling kan niet of tijdelijk niet worden uitgevoerd in de volgende situaties:

 • Zwangerschap
 • Actieve Herpes Simplex (koortslip) in het te behandelen gebied
 • Hirsutisme
 • Hypertrofisch/keloïd (extreem verdikt) litteken in het te behandelen gebied
 • Actief eczeem in het te behandelen gebied
 • Injectable behandeling in het te behandelen gebied binnen de afgelopen 2 weken
 • Meldt alle relevante medische aandoeningen, allergieën en wijzigingen in medicatiegebruik aan de behandelaar voorafgaand aan de behandeling.
 • Wanneer een laserbehandeling wordt uitgevoerd in de nabijheid van een tatoeage op het te behandelen gebied van het lichaam, kan de aanwezige inkt de laser aantrekken. Hierdoor kunnen ongewenste bijwerkingen optreden, zoals brandwonden, blaarvorming, vervaging of zelfs vervorming van de tatoeage, als gevolg van de verhoogde warmteproductie.

Daarnaast zijn de volgende punten belangrijk voor de huid en het haar:

 • De haren niet harsen of epileren binnen 4 weken voor de behandeling;
 • Tussen de behandelingen door de haren ook niet harsen of epileren;
 • Vermijd actief zonnebaden en de zonnebank 1 week voor de behandeling;
 • Blonde en grijze haren kunnen met de laser helaas niet worden behandeld;
 • Scheren van de haren is wel toegestaan. Dit kan zelfs dagelijks indien gewenst. Voor de behandeling vragen wij u de haren die met de laser worden behandeld, een dag van tevoren te scheren.

Tijdens de behandeling moet u rekening houden met het volgende:

 • Draag op de dag van de behandeling bij voorkeur lichte/witte, losse en comfortabele kleding;
 • Zorg ervoor dat het te behandelen gebied en het gebied eromheen schoon en vrij is van cosmetica, haarlak, gels, fixing-gels, lotions en crèmes voorafgaand aan de behandeling;
 • Tijdens de behandeling is het belangrijk dat er geen afleidende factoren aanwezig zijn, zoals het gebruik van mobiele telefoons, aanwezigheid van kinderen of andere storende prikkels;
 • Geef tussentijdse wijzigingen altijd aan bij de behandelend specialist;
 • Als u een tatoeage, permanente make-up (PMU) of microblading heeft in het te behandelen gebied, meldt dit dan aan de behandelaar. Er kunnen speciale voorzorgsmaatregelen nodig zijn voor deze gebieden.

Om ervoor te zorgen dat de behandeling juist kan worden uitgevoerd, vragen wij u de toegezonden SHR-vragenlijst vooraf in te vullen.

Nazorg

Graag informeren wij u over wat u kunt verwachten en welke stappen u wel en niet moet ondernemen, na een laserbehandeling:

Huidreacties na de behandeling:

 • De huid kan na de behandeling tijdelijk rood zijn door de warmte van de laser, maar dit zal binnen enkele uren verminderen;
 • Er kan een plaatselijke zwelling van de huid optreden, maar zal ook binnen enkele uren afnemen;
 • Na de behandeling groeien de behandelde haren in de dagen daarna terug zoals gewoonlijk. Na ongeveer 2 weken zult u merken dat de haren zichtbaar dunner worden en dat de tijd tussen het scheren langer wordt. Na ongeveer 3 tot 4 behandelingen, mits het behandelplan correct is gevolgd, zullen de eerste beschadigde haren uiteindelijk definitief uitvallen.

Verzorging van de huid na de behandeling:
Als het behandelde gebied wordt blootgesteld aan de zon, moet de huid goed beschermd worden met een zon beschermende crème met minimaal SPF50. Deze producten zijn verkrijgbaar in onze salon, we kunnen u adviseren over de beste keuze voor uw huid.

Wat moet er vermeden worden na de behandeling:

 • Gebruik gedurende minstens 6 uur na de behandeling geen deodorant bij het laseren van de oksels, omdat dit de huid kan irriteren. Natuurlijke deodorant zonder parfum is wel mogelijk;
 • Producten met actieve ingrediënten zoals retinol, glycolzuur of salicylzuur moeten de eerste 2 dagen na de behandeling vermeden worden, omdat ze de gevoelige huid kunnen irriteren;
 • Vermijd actief zonnebaden en de zonnebank in de week voorafgaand aan uw behandeling en 1 week na de behandeling. Als u buiten bent bij zonnig weer, bescherm de huid dan goed en breng elke 2 uur opnieuw zonbescherming aan.
 • Harsen of epileren van de haren tussen de laserbehandelingen door moet worden vermeden, omdat de haarwortel nodig is voor effectieve laserbehandelingen. Scheren is wel toegestaan, zelfs dagelijks indien gewenst.

Medisch

Ongewenste haargroei kan veroorzaakt worden door medische omstandigheden (o.a. hirsutisme, hypertrichose en andere aandoeningen). Een behandeling met de CLEO-PRO SHR zal geen
medische aandoeningen genezen die de ongewenste haargroei veroorzaken.

Tijdsbestek

Het tijdsbestek tussen de behandelingen is 6 tot 10 weken
Je dient zelf dit tijdsbestek in acht te nemen, alsmede hier rekening mee te houden met het maken van een vervolgafspraak.
Over het algemeen heeft men tussen de 8 en 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Dit is slechts een indicatie voortvloeiend uit eerdere ervaringen. Je kunt geen rechten ontlenen aan voornoemde indicatie.
Bij uitzondering kan het voorkomen dat u zo’n 14 tot 16 behandelingen nodig heeft om de reductie van ca. 85% te bereiken of dat het gewenste resultaat niet behaald kan worden.

Product advies

Gebruik dagelijks Cholley Alpine Solar SPF50 of Ainhoa Skin Primer Fluid SPF50 om pigmentverkleuring van de huid te voorkomen.

BELANGRIJKE OPMERKINGEN

Houd er rekening mee dat de resultaten kunnen variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals haarkleur, huidtype en hormonale veranderingen.
Laserbehandelingen zijn over het algemeen veilig, maar er bestaat een klein risico op bijwerkingen zoals tijdelijke roodheid, zwelling, jeuk of veranderingen in de huidskleur. Deze reacties zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf.

Afspraken

Huidspecialist® maakt gebruik van de SHR-lasermethode (ontharen) als een effectief hulpmiddel om uw klachten of onwenselijkheden op cosmetische wijze te verminderen. De genoemde behandelingen worden uitgevoerd op de afgesproken tijdstippen en data. Voor deze behandelingen geldt het honorarium zoals vermeld op onze website www.huidspecialist.nl en/of geldende acties op dat moment.

Huidspecialist® zal de behandelingen zorgvuldig uitvoeren met de juiste materialen en middelen. Desondanks kunnen we niet garanderen dat het gewenste resultaat wordt behaald. Onze verplichting betreft een inspanningsverbintenis en geen resultaatsverbintenis.
Ieder mens is uniek, elk lichaam reageert anders op laserbehandelingen, daardoor kan Huidspecialist® geen garantie geven op resultaat, huid- en/of haar reacties. Er bestaat een geringe kans op lichte verbranding van de opperhuid, blaarvorming of tijdelijke hyper- of hypopigmentatie als gevolg van de behandeling(en). Huidreacties zijn meestal tijdelijk en zullen na verloop van tijd verdwijnen/vervagen. Laserbehandelingen en veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen onderhuids liggende haarfollikels stimuleren, waardoor nieuwe haargroei kan ontstaan. Deze nieuwe haargroei is het gevolg van de behandeling en kan het resultaat beïnvloeden. Zorg voor de voorzorgs- en nazorgmaatregelen, evenals de mogelijke risico’s van de laserbehandelingen bij Huidspecialist® en het mogelijke risico van een “non-responder”, waarbij de beoogde haarreductie niet kan worden bereikt met een laserbehandeling. In geval van een dergelijke risicosituatie heeft u geen recht op compensatie, schadevergoeding of restitutie van het betaalde honorarium.

Als u ervoor kiest om geen ‘before-foto’s’ naar Huidspecialist® te sturen, begrijpt u dat er geen basislijnmeting kan plaatsvinden en dat het moeilijker is om vast te stellen of Huidspecialist® de behandeling(en) goed en zorgvuldig heeft uitgevoerd.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voor meer informatie https://www.huidspecialist.nl/definitief-ontharen/

Reserveren