Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Littekens ontstaan als gevolg van beschadigingen aan de huid, die kunnen optreden na cosmetische ingrepen, ongelukken, operaties of huidziekten. Als alleen de bovenste laag van de huid, de opperhuid, beschadigd is, zal er meestal geen littekenvorming plaatsvinden. Echter, hoe dieper de beschadiging van de huid is, des te langer het genezingsproces duurt en des te groter de kans op het ontstaan van een litteken.

Een huidspecialist is gespecialiseerd in het behandelen huidbeschadigingen van zowel cosmetische,- en acne littekens en kan daarbij waardevolle informatie verstrekken over preventieve maatregelen die men kan nemen om littekenvorming te voorkomen.

Acne littekens

Acne kan leiden tot littekens, vooral in het gezicht, op de rug of de schouders. Ernstige ontstekingen bij acne kunnen blijvende littekens veroorzaken, die vaak als storend worden ervaren vanwege hun cosmetische effect. Wil je hier meer over weten? acne behandeling.

Cosmetische voor en nabehandeling

De voor en na de behandeling is belangrijk om de juiste voorbereidende maatregelen te nemen, de littekens goed te verzorgen en vervolgens de juiste nabehandeling toe te passen. Op die manier kan het beste resultaat worden behaald bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Is je litteken verhard, verdikt, verkleurd of verkleefd?

Als een litteken verhard, verdikt, verkleurd of verkleefd is, is het raadzaam om snel een huidspecialist te raadplegen. Zij kunnen de juiste behandelingsopties bieden, zoals lasertherapie, peelings of microdermabrasie met de oxygeneo, om de textuur, kleur en soepelheid van het litteken te verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat elk litteken uniek is en individuele behandeling nodig kan hebben om de beste resultaten te bereiken.

Het voorkomen en behandelen van huidbeschadigingen vereist geduld en consistentie. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen verdere schade en de aanbevolen behandelingen op te volgen om de zichtbaarheid van de beschadigingen te verminderen en de huid weer een gezonde uitstraling te geven.

Voor en na acne litteken behandeling

Wat kan je zelf doen?

Daarnaast zijn er ook verschillende zelfzorgmaatregelen die je kunt nemen om littekenvorming te verminderen en de genezing te bevorderen. Het regelmatig aanbrengen van speciale littekencrèmes kan helpen om littekens zachter en vlakker te maken. Het beschermen van het litteken tegen blootstelling aan de zon is ook essentieel, omdat UV-straling het genezingsproces kan vertragen en het litteken donkerder kan maken. Het masseren van het littekenweefsel met behulp van zachte circulaire bewegingen kan de doorbloeding verbeteren en de elasticiteit van de huid bevorderen. Het is echter belangrijk om deze maatregelen pas toe te passen nadat de wond volledig is genezen en gesloten.

Phytobiotech Skin Repair Complex