Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Huidspecialist Skincare Routine

De ideale basis voor een regelmatige en verantwoorde verzorging van de huid. Volg het plan, stap voor stap, en je huid voelt fit, fris en gezond aan. en haal het maximale uit jouw huidverzorging.

Huidverzorgingsroutine

  1. Reiniger (lait/milk) / Exfoliant
  2. Toner (lotion)
  3. ’s morgens dagcrѐme met of zonder zonbescherming (met of zonder serum)
  4. ’s avonds nachtcrѐme (met of zonder olie)

Stap 1: Het reinigen van je huid.

Bereid de huid voor op de verzorging. Verwijder de make-up, vuil en overtollig talg met een gezichtsreiniger zodat de verzorgende crème beter kan worden opgenomen door de huid.

Lait/milk:  ’s ochtends en ‘s avonds aanbrengen op gezicht en hals met roterende beweging vanuit de hals omhoog. Afnemen met een afspoelen met lauw water. Is tevens geschikt om de ogen mee te reinigen.
Tip: 1 of 2 keer per week een exfoliant i.p.v. milk.

Stap 2: Tonifiëren van de huid

Lotion: ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen met een wattenschijfje op het gezicht, hals en ogen.

Herstel de pH waarde. Een lotion verwijderd de resten van de reiniging, herstelt de zuurgraad (pH-waarde) en verbeterd het opnamevermogen van de huid.
Tip:  Na de reiniging eventueel een serum/olie aanbrengen op gezicht en hals.

Verzorgen van de huid
Met een dagcrème ondersteun je de huidbarrière. Een dagcrème geeft hydratatie, houd de huid soepel en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is een dagcrème de basis voor het aanbrengen van de make-up.

Stap 3: Beschermen

Als de huid goed schoon is kan deze beschermd worden met een dagcrème. Een crème beschermt tegen weer en wind, zon, centrale verwarming en airconditioning. Bovendien is een dagcrème een prima basis voor make-up.

Stap 4: Herstellen

Dagelijks moet de huid zich herstellen van invloeden van buitenaf. Een nachtcrème helpt je huid bij dit herstellen. Gedurende de slaap heeft de huid de tijd om voedingsstoffen op te nemen.

Een crème biedt onze huid bescherming, hydrateert, geeft comfort en revitaliseert de huid. Welke verzorging het beste bij je huid past is afhankelijk van het huidtype en waar je behoefte aan hebt.