Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Het is een van de grootste ergernissen voor de spiegel: wallen of diepe donkere kringen onder de ogen. Een ergernis die alleen maar toeneemt naarmate je ouder wordt. Is er nog iets aan te doen?

Zakjes en kringen

Je hebt wallen en wallen. Of liever gezegd: je hebt zakjes en kringen.
Wanneer mensen het hebben over wallen, worden meestal de donkere kringen bedoeld. En dat zijn eigenlijk geen wallen, maar greppeltjes, kuiltjes of groeven. Omdat kringen en zakjes op verschillende wijze worden veroorzaakt, is ook de aanpak anders.

Zo ontstaan donkere kringen

Kringen worden gekenmerkt door donkere verkleuringen onder de ogen. Die verkleuring is het gevolg van het doorschemeren van de bloedvaatjes onder de huid. Hoe dunner en bleker de huid, hoe zichtbaarder de vaatjes. Dat is deels een kwestie van aanleg. Maar leefstijl en leeftijd spelen zeker ook een belangrijke rol. Te weinig slaap, maar ook roken en overmatig zongedrag maken de huid dunner, droger en zwakker waardoor de vaatjes nog beter zichtbaar worden.
Kringen kunnen ook het gevolg zijn van hyperpigmentatie. Dit zie je juist weer bij mensen met een wat donkerdere huid. Ook bij deze kringen speelt blootstelling aan de zon een rol.

Verzorging tegen donkere kringen

Een verandering van leefstijl blijft uiteindelijk een van de beste remedies tegen donkere kringen. Goed slapen, verstandig zonnen en matig met alcohol en cafeïne.

Vocht en vetkussentjes onder ogen

Wanneer wallen echt wallen zijn, zakjes dus, speelt een ander probleem.
Dit ‘teveel aan huid’ ontstaat door huidverslapping, vocht- en vetophoping.
Ook nu spelen leefstijl en leeftijd een rol. Door met name zon en roken neemt de elasticiteit van de huid af, waardoor deze rimpelig wordt en gaat hangen. Ouder worden zorgt er daarnaast voor dat het bindweefsel onder de ogen verslapt waardoor onderhuids vet niet langer wordt tegengehouden en vocht minder goed wordt afgevoerd. Wallen door vocht komen ook vaak voor bij mensen met allergieën.

Verzorging tegen wallen

Net als bij donkere kringen is een gezonde leefstijl ook niet onbelangrijk bij wallen. Heb je echt last van vochtophoping onder de ogen, dan kan masseren of lymfedrainage (tijdelijk) helpen.
Ook met je hoofd verhoogd slapen, kan ervoor zorgen dat je in de ochtend minder last hebt van wallen.

HUIDSPECIALISTISCHE BEHANDELINGEN

Bindweefselmassage – aanbevolen! (+/- 45 min)

Bindweefselmassage is een perfecte behandeling om de huid te laten stralen! De behandeling heeft als doel de huidconditie te verbeteren waardoor deze er jonger, frisser en strakker uit komt te zien. Het is een mooie anti-aging behandeling die onder andere zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidteint.

PRODUCTEN BESTELLEN