Telefoonnummer

023 525 87 88

Mail

info@huidspecialist.nl

Wat zijn gerstekorrels?

Gerstekorrels, ook bekend als milia, zijn kleine, witte, harde bultjes die op de huid kunnen verschijnen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben gerstekorrels niets te maken met acne of puistjes. Ze worden veroorzaakt door de ophoping van keratine, een natuurlijk bestanddeel van de huid, in de poriën. Dit zorgt ervoor dat kleine propjes ontstaan die diep onder de huid zitten, onder de epidermis, en niet gemakkelijk verwijderd kunnen worden door knijpen of duwen.

Milia Gerstekorrels

Bij wie komen gerstekorrels voor?

Gerstekorrels kunnen bij zowel baby’s als volwassenen voorkomen. Ongeveer 50% van alle baby’s heeft er de eerste paar maanden last van, wat bekend staat als primaire milia. Bij baby’s verdwijnt het meestal vanzelf na verloop van tijd, omdat ze ontstaan door onrijpe talgkliertjes en het onvermogen om huidschilfertjes kwijt te raken. Bij volwassenen, die secundaire milia hebben, ontstaan de bultjes doordat keratine niet goed uit de huid kan komen.

Welke factoren dragen bij aan het ontstaan van milia’s bij volwassenen?

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van milia’s bij volwassenen, waaronder: na genezing van de huid na cosmetische behandelingen, verbranding door de zon, verwonding van de huid en bij blaren. Ook kunnen crèmes met corticosteroiden milia veroorzaken. Milia zitten vaak op de wangen, bij de neus of rondom de ogen. Mensen met een donkere huid en mensen met een zonbeschadigde huid hebben er meer last van omdat hun huid wat dikker is. Ook is een vochtarme huid vaak de aanleiding tot een gerstekorrel.

Hoe kunnen gerstekorrels worden behandeld?

Het is raadzaam om gerstekorrels zo snel mogelijk aan te pakken, omdat oudere korrels harder en hardnekkiger worden. Een professionele peeling kan helpen bij het ontstaan van nieuwe gerstekorrels. Ook het regelmatig exfoliëren van de huid thuis kan helpen om nieuwe milia’s te voorkomen.

Onze schoonheidsspecialisten kunnen gerstekorrels zeer precies en vakkundig verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen. Daarnaast kunnen wij u een goed huidadvies geven om het ontstaan van nieuwe gerstekorrels te voorkomen. Een behandeling van milia is niet pijnlijk en duurt niet lang. Bij ons bent u in goede handen voor een gezonde en stralende huid!

Een behandeling afspraak voor gerstekorrels online reserveren?

Gerstekorrel behandeling klein – enkel het verwijderen van de gerstekorrels (+/- 15min)

Gerstekorrel behandeling middel – reinigen van het gezicht, verwijderen van gerstekorrels en het aanbrengen van dagverzorging (+/- 25min)

Reserveren

Huidverzorgingsroutine

Een goede manier om te voorkomen dat er nieuwe gerstekorrels op je huid verschijnen, is door goed voor je huid te zorgen. Gebruik hiervoor producten die passen bij jouw huidtype. Kies de juiste producten om te voorkomen dat er te veel keratine in je poriën komt.

Daarnaast is het heel belangrijk om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken. Zo bescherm je je huid tegen de schadelijke stralen van de zon. Als je te veel in de zon komt, kan je huid dikker worden en ontstaan er sneller nieuwe gerstekorrels. Dus met zonnebrandcrème voorkom je dat.

Zorg er dus voor dat je een goede huidverzorgingsroutine hebt en altijd zonbescherming gebruikt. Zo houd je je huid gezond. Als je twijfelt welke producten het beste voor jou zijn, kun je altijd advies vragen aan een specialist.

Online producten bestellen?