Gerstekorrels

Wat zijn gerstekorrels?

De officiële naam voor een gerstekorrel is milia.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben gerstekorrels (milia) niets te maken met acne of puistjes.

Veel mensen verwarren het met mee-eters (comedonen); hierbij zijn de poriën van de huid verstopt door talg en huidschilfers.
Bij milia zijn de poriën niet verstopt met talg, maar met keratine. Keratine is een natuurlijk bestanddeel van de huid.
Het propje zit diep in de huid (onder de epidermis), dus duwen en knijpen helpt niet.

Bij wie komt het voor?

Ruim 50% van alle baby’s heeft er de eerste paar maanden last van.
Je spreekt dan van primaire milia; deze zijn ontstaan door de nog onrijpe talgkliertjes en het onvermogen huidschilfertjes kwijt te raken. Bij baby’s verdwijnen de milia gelukkig vanzelf weer.
Ook bij volwassen komt het vaak voor. In dat geval spreek je van secundaire milia. De propjes ontstaan doordat de keratine de huid niet goed kan verlaten.

Dit zie je nog wel eens na genezing van de huid na cosmetische behandelingen als peelings of dermabrasie, verbranding door de zon, verwonding van de huid en bij blaren. Ook kunnen crèmes met corticosteroiden milia veroorzaken. Milia zitten vaak op de wangen, bij de neus of rondom de ogen. Mensen met een donkere huid en mensen met een zonbeschadigde huid hebben er meer last van omdat hun huid wat dikker is. Ook is een vochtarme huid vaak de aanleiding tot een gerstekorrel.

Behandeling van een gerstekorrel

Een ‘verse’ gerstekorrel is makkelijker aan te pakken dan eentje die er al heel lang zit. ‘Oude’ korrels worden hard en hardnekkig.
Hoewel er door een professionele peeling aanvankelijk wat milia kunnen ontstaan (deze verdwijnen in de regel vanzelf) helpt het op de lange duur ook tegen milia. Als je je huid thuis regelmatig exfolieert kun je het ontstaan van nieuwe milia voorkomen.

Onze schooheidsspecialiste kunnen gerstekorrels zeer precies en vakkundig verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen.
Daarnaast kunnen wij u een goed huidavies geven om het ontstaan van nieuwe gerstekorrels te voorkomen. Een behandeling van Milia is niet pijnlijk en duurt niet lang.

Gerstekorrel behandeling klein – enkel het verwijderen van de gerstekorrels (+/- 15min)

Gerstekorrel behandeling middel – reinigen van het gezicht, verwijderen van gerstekorrels en het aanbrengen van dagverzorging (+/- 25min)

Gerstekorrel behandeling groot – reinigen van het gezicht, verwijderen van gerstekorrels, keuze uit peeling met stoom of masker en het aanbrengen van dagverzorging (+/- 35min)

HULP NODIG?

ONLINE VIDEO BELLEN OF NEEM CONTACT OP

Bel 023 5258788 of Video consult advies

PRODUCTEN BESTELLEN