Microblading

U bent van plan Microblading (hairstrokes met mesje) te laten aanbrengen.

We vinden het van belang om u van tevoren te informeren over Microblading en de daarbij mogelijke risico’s.

Wat is Microblading: semi permanente hairstrokes?

Microblading is semi-permanente make-up, waarbij met mesjes hairstrokes worden aangebracht. De hairstroke techniek is een relatief nieuwe techniek voor het pigmenteren van wenkbrauwen. Deze mesjes bestaan uit flinterdunne naaldjes, waarbij één voor één lijntjes met natuurlijk pigment in de vorm van haartjes net onder de bovenste huidlaag worden aangebracht. Met de hand worden er strokes in de vorm van haartjes gecreëerd wat een natuurlijk en subtiel resultaat geeft.

Waar dient u vooraf rekening mee te houden?

Gebruik geen bloedverdunnende middelen, zoals aspirine, alcohol en drugs dit kan ervoor zorgen dat u huid sneller bloedt tijdens de behandeling, waardoor het pigment minder goed hecht.
Daarom raden wij aan minstens 24 uur, maar liefst 48 uur voor de behandeling deze middelen dan ook te vermijden. Paracetamol mag wel. Als u andere bloedverdunnende medicijnen gebruikt kunt u dit beter vooraf overleggen met de behandelend arts of specialist.

Microblading behandeling?

Nadat we uitgebreid met je hebben gesproken over de wenkbrauwen, de vorm, de kleur en het gewenste resultaat gaan we aan de behandeling beginnen. We zullen eerst je wenkbrauwen grondig reinigen. Hierna volgt het uittekenen van de wenkbrauwen op je gezicht, dit staat ook wel bekend als brow mapping. Met een speciale techniek meten we de wenkbrauwen nauwkeurig uit en bepalen we de ideale vorm. Hierna volgt het zetten van de hairstrokes. Wanneer we de complete wenkbrauwen hebben gezet maken we alles nog een keer goed schoon. Als laatste zullen we een voedende crème aanbrengen op de wenkbrauwen en deze kun je in de dagen erna zelf ook nog aanbrengen.

Toestemming

Voordat u hairstrokes laat aanbrengen dient u een toestemmingsformulier in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor uw eigen veiligheid en eigen risico. Bent u onder de 16 jaar dan moet uw wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de behandelaar en is vertrouwelijk.

Het aanbrengen van microblading moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren.

Voordat de microblading behandeling begint gaan we de huid te reinigen en desinfecteren. De hairstroke mesjes moeten uit een steriele verpakking komen eveneens moet de inkt ook steriel zijn. We gebruiken hiervoor alleen voor u inkt die is verpakt in kleine inkt cups voor eenmalig gebruik. Deze inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen en gecontroleerd zijn door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Door deze juiste werkwijze is noodzakelijk om te voorkomen dat u besmet kunt raken met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kan door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw hairstrokes er niet mooier op maken.

Bij het aanbrengen van de hairstrokes met kleine mesjes wordt de inkt in de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat vaak een voor het leven blijvende vorm of afbeelding.

Tijdens de behandeling van de microblading worden er wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten de wattenschijfjes schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van uw microblading handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan de houder met mesjes waarmee u wordt behandeld. Na afloop wordt de behandelde plek verzorgd.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

Na de behandeling moet je rekenen op een kort herstelproces. De uiteindelijke kleur van de wenkbrauwen is de eerste dagen nog niet helemaal duidelijk. Daarom zal in eerste instantie zal de kleur wat donkerder zijn. Het kan gebeuren dat er wat korstjes ontstaan op de wenkbrauwen, deze zullen na enkele dagen loslaten en wellicht heb je het gevoel dat het pigment lichter aan het worden is, dit hoort bij het proces en is niets om je zorgen over te maken. Mocht het toch echt te licht uitvallen op sommige plekken, dan zullen we dit in de nabehandeling bijwerken. Na de complete behandeling zal het resultaat van microblading gemiddeld tot 1 jaar zichtbaar blijven. Dit is afhankelijk van de blootstelling van de klant aan de zon en de weerstand tegen pigment.

MICROBLADING PRIJS?

Intake MicrobladingGratisReserveer Gratis
Nieuwe behandeling
Inclusief 1 gratis nabehandeling binnen 6-8 weken
€ 275,-Reserveer
Nabehandeling binnen 6 maanden€ 50,-Reserveer
Nabehandeling binnen 1 jaar€ 100,-Reserveer
Nabehandeling binnen 1,5 jaar€ 150,-Reserveer
Nabehandeling binnen 2 jaar€ 175,-Reserveer

Touchup

Hierna is het mogelijk om een touch up in te plannen. Tijdens de touch up worden de wenkbrauwen weer netjes bijgewerkt.

* Touch Up: Microblading bij een andere salon gezet, reserveer eerst een intake

 Microblading in Beverwijk of Haarlem bij de Huidspecialist

INSTRUCTIE

U krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe u de behandelde plek moet verzorgen, bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) moet contact opnemen met uw huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op uw huid altijd een crème met een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Uw gezondheid

Als u lijdt aan één van de volgende gezondheidsklachten raadt de GGD u af om microblading te laten aanbrengen: diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, immuunstoornis, hart- en vaatafwijkingen en bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Bij zwangerschap is microblading ook af te raden.

Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d). Tijdens het aanbrengen van microblading mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Dit toestemmingsformulier kan bij een inspectie door de toezichthouder van de GGD worden ingezien. De prijs is voor 1 behandeling en inclusief een nabehandeling € 295,-. Er is vrijwel altijd een nabehandeling nodig.

VOORZORG INSTRUCTIES MICROBLADING

Het is belangrijk dat u zich aan de voorzorg instructies houdt dit komt het eindresultaat ten goede!

  • Beperk de consumptie van cafeïne (koffie, thee, cola, of energydrinks) 24/48 uur voor de behandeling
  • Geen alcohol 24/48 uur voorafgaand aan de behandeling
  • Geen zon/zonnebank kuur voor de behandeling
  • Vermijd bloedverdunnende medicijnen innemen 24/48 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts) kijk op de verpakking van uw medicijnen
  • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24/48 uur voorafgaand aan de behandeling.
  • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden.
  • Geen corticosteroïden crème of zalf (hormoonzalf) ter plekke gebruiken voorafgaand aan de pigmentatie

NAZORGINSTRUCTIE VOOR MICROBLADING (hairstrokes met mesje)

Het is van belang dat de pigmentatie zo snel mogelijk geneest.

Hiervoor zijn een aantal factoren van belang:

De genezingstijd van microblading bedraagt ongeveer een week.

  • Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
  • Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van microblading absoluut noodzakelijk.
  • Direct na het aanbrengen microblading is de behandelde gebied insmeren met Bepaenthen.

Eerste dag

Om de 2 uur de wenkbrauwen wassen met een milde shampoo en smeren met Bepaenthen nazorg zalf. De eerste dag voor het naar bed gaan wenkbrauwen wassen milde shampoo en smeren met Bepanthen nazorg zalf voor permanente make up  en afdekken met huishoudfolie om de wenkbrauwen te beschermen tijdens de nachtrust.

Daarna 6 dagen lang 5x per dag 

Smeren met Bepanthen zalf  s’morgens en s’avonds 

De Bepaenthen met schone handen aanbrengen!

De wenkbrauwen dus goed vet blijven houden, indien u dit niet juist opvolgt ontstaan er korstjes en deze mogen niet ontstaan, dit trekt de pigment uit de huid.

De eerste 5 dagen na behandeling geen sport i.v.m. zweten, zwembad, sauna of zonnebank

Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht

U mag niet krabben of pulken aan de pigmentatie

Richtlijnen 

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van microblading. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de beoordelaars zich houden aan de richtlijnen.